In deze update kun je horen hoe ik van een volledig akoestische versie de stap maak naar een versie waarin volledige begeleiding aanwezig is. Bas en drums zijn toegevoegd, en een orgeltje neemt de afterbeat voor zijn rekening.

Het inspelen van de originele begeleiding op een akoustische gitaar met een click track wreekt zich nu, het tempo van die partij zweeft. Dat maakt het lastiger om de drum en bas strak in te spelen, zeker als je dat op een keyboard moet doen (heeft er nog iemand een elektronisch drumstel over?). De akoestische gitaar zal dus nog gaan verdwijnen.

In de drumpartij is goed te horen dat het ritme in de coupletten tot twee keer toe omdraait, daar is dus nog wat werk te doen. Verder denk ik dat ik de ride bekkens in de refreinen weg ga laten, en uiteraard dient er zo hier en daar nog een bass drum en hi-hat netjes op zijn plaats gezet worden. Dat zijn nu nog storende elementen, maar dat gaat verdwijnen.

Er zitten nog wat foutjes in, maar het orgelpartijtje stemt me vrolijk. Ik denk dat ik die partij opnieuw inspeel met een Hammond orgel met Leslie. In de loop van de week meer.

De versies van Carrie tot nu toe:

  1. Carrie, 30 maart 2012
  2. Carrie, 1 april 2012
 

One Response to Update 01-04-2012: Carrie (WIP)

  1. [...] zij zongen Creep Update 01-04-2012: Carrie (WIP)Work in progress: CarrieOn 30 maart 2012 · Leave a Comment · In Carrie, tildeslash, [...]

Geef een reactie